Τι μάθαμε από την πρώτη αγωνιστική του Champions League

2015-10-06 17:41

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League της σεζόν 2015-16 ολοκληρώθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε και είχε τα πάντα. Πολλά και όμορφα γκολ (48 σε 16 παιχνίδια), θέαμα, ανατροπές, εκπλήξεις. Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση ξεκίνησε δυναμικά και αποζημίωσε όλους εμάς τους λάτρεις της “στρογγυλής θεάς” για όλους αυτούς τους μήνες της αναμονής που πέρασαν από εκείνον τον τελικό ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Γιουβέντους στο Βερολίνο. Τα όσα λοιπόν διαδραματίστηκαν στην πρώτη αγωνιστική του νέου Champions League μόνο αδιάφορους δεν μας αφήνουν και παρακάτω θα δούμε τι συμπεράσματα αποκομίσαμε από τα πρώτα “λαμπερά” παιχνίδια της φετινής διοργάνωσης.


 

Η Ρεάλ... ξεμπούκωσε

Η φετινή χρονιά για τη Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε όπως τελείωσε η προηγούμενη, δηλαδή με γκρίνια, αφού τα πρώτα δείγματα της ομάδας του Ράφα Μπενίτεθ τουλάχιστον σε ό, τι έχει να κάνει με την επιθετική λειτουργία δεν ήταν ενθαρρυντικά. Στα τέσσερα από τα οκτώ παιχνίδια προετοιμασίας που έδωσαν οι “μερένχες” το καλοκαίρι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, ενώ η λευκή ισοπαλία απέναντι στη Σπόρτινγκ Χιχόν στην πρεμιέρα της La Liga ήρθε να πιστοποιήσει ότι η “βασίλισσα” μπροστά είχε... θέμα. Όλα αυτά όμως μέχρι τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος και την “πεντάρα” στη Μπέτις. Από κει και έπειτα η μηχανή των Μαδριλένων φαίνεται πως πήρε μπρος για τα καλά, αφού στη συνέχεια ακολούθησε η “εξάρα” στη Βαρκελώνη κόντρα στην Εσπανιόλ και φυσικά το 4-0 επί της Σαχτάρ στην πρεμιέρα του Champions League. Όσον αφορά τον σούπερ σταρ της Ρονάλντο, ο Πορτογάλος έβαλε τέλος στη μίνι περίοδο ξηρασίας που διήνυσε το καλοκαίρι, σκοράροντας πέντε φορές απέναντι στην Εσπανιόλ και άλλες τρεις απέναντι στους Ουκρανούς της Σαχτάρ, όντας πλέον ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ στην ιστορία της La Liga, φτάνοντας τα 80 γκολ στο Champions League και θέλοντας πλέον άλλα δύο για να πιάσει τον Ραούλ στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας!


 

Η φανέλα της Γιουβέντους είναι βαριά

Όταν την περσινή χρονιά κατακτούσε το νταμπλ στην Ιταλία και έφτανε μέχρι τον τελικό του Champions League, κανένας δεν περίμενε ότι λίγους μήνες μετά όλα θα πήγαιναν... ανάποδα για τη Γιουβέντους. Η “Κυρία” έχει πραγματοποιήσει το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας της στη Serie A, έχοντας στα πρώτα τρία παιχνίδια δύο ήττες (με Ουντινέζε και Ρόμα) και μία ισοπαλία (με Κιέβο) όμως όταν ήρθε η ώρα για την πρεμιέρα της στο φετινό Champions League άφησε τους πάντες με ανοικτό το στόμα μετά το τεράστιας σημασίας “διπλό'” της στο “Etihad” κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο βάσει φόρμας οι περισσότεροι θεωρούσαν φαβορί τους “πολίτες” (έχουν ξεκινήσει με το απόλυτο των νικών στα πρώτα τους πέντε παιχνίδια στην Premier League), οι παίκτες του Μαξ Αλέγκρι έφτασαν στη μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή χάρη στα γκολ των Μάντζουκιτς και Μοράτα και υπενθύμισαν σε όλους πως η φανέλα της Γιουβέντους ζυγίζει... τόνους, την ώρα που αυτή της Σίτι έχει ακόμη πολλά να αποδείξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


 

Μένουνε... Αγγλία

Μπορεί για τους περισσότερους το αγγλικό πρωτάθλημα να είναι το κορυφαίο στον κόσμο, όμως γεγονός είναι πως τα τελευταία χρόνια καμία ομάδα από το Νησί δε μπορεί να διακριθεί στο Champions League. Και αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε μάλλον οι Άγγλοι δε θα πρέπει να έχουν ούτε φέτος μεγάλες φιλοδοξίες από τις ομάδες που τους εκπροσωπούν στην κορυφαία διοργάνωση. Τρεις από τις τέσσερεις αγγλικές ομάδες γνώρισαν την ήττα σε αυτήν την πρώτη αγωνιστική, ενώ μόλις μία, η Τσέλσι, κατάφερε να διατηρήσει τη σημαία ψηλά. Κι αν η Μάντσεστερ Σίτι γνώρισε την ήττα σε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ έπεσαν θύματα εκπλήξεων στις εξόδους τους σε Ολλανδία και Κροατία αντίστοιχα. Η μεν Γιουνάιτεντ, στην επιστροφή του Μέμφις Ντεπάι στο Αϊντχόβεν για να παίξει κόντρα στην ομάδα που τον ανέδειξε (σκόραρε μάλιστα), είδε το προβάδισμά της να ανατρέπεται χάνοντας τελικά με 2-1 από την PSV, η δε Άρσεναλ ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο “Μάξιμιρ”, περιπλέκοντας κι άλλο έναν ήδη δύσκολο όμιλο στον οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός. Όπως είπαμε και παραπάνω, η μόνη αγγλική ομάδα που πανηγύρισε μεσοβδόμαδα ήταν η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, η οποία βέβαια είχε απέναντί της έναν αρκετά υποδεέστερο αντίπαλο όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ, όμως ενδεχομένως αυτή η νίκη να αποτελέσει μία μεγάλη τονωτική ένεση μετά την αποκαρδιωτική εκκίνησή της στο πρωτάθλημα (τέσσερεις πόντοι σε δύο παιχνίδια).

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ

Πίσω