Ρεάλ Μαδρίτης: Τι περιμένουμε να δούμε φέτος

2020-09-20 16:14

 

Η σεζόν 2020-21 ξεκινά και επίσημα για τη Ρεάλ Μαδρίτης απόψε (20/9), με την πρωταθλήτρια Ισπανίας να ξεκινά από το Σαν Σεμπαστιάν και την έδρα της Ρεάλ Σοσιεδάδ την προσπάθειά της να διατηρήσει τα σκήπτρα της στη La Liga. Σε ένα καλοκαίρι που δεν πραγματοποίησε μεταγραφές, όπως άλλωστε είχε εξαγγείλει από νωρίς ο Φλορεντίνο Πέρεθ (λόγω της τεράστιας οικονομικής ζημιάς που προκλήθηκε από την πανδημία αλλά και των έργων ανακατασκευής του “Μπερναμπέου”), η “βασίλισσα” έριξε όλο το βάρος στις πωλήσεις προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα (συγκέντρωσε σχεδόν 100 εκατομμύρια πουλώντας τους Χακίμι, Ρεγκιλόν, Όσκαρ Ροντρίγκες, Χάβι Σάντσες, Ντε Φρούτος, Γκόμες, ενώ ξεφορτώθηκε τα τεράστια συμβόλαια των Μπέιλ και Χάμες δίνοντας δανεικό τον πρώτο στην Τότεναμ και ελεύθερο τον δεύτερο στην Έβερτον) και θα παρουσιαστεί ίδια και… σχεδόν απαράλλαχτη τη φετινή χρονιά. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία στα οποία αξίζει να σταθεί κανείς και τα οποία περιμένουν οι φίλοι της να δουν φέτος. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

 

Να εμφανιστεί ο… κανονικός Αζάρ

Αποτέλεσε τη σπουδαιότερη μεταγραφή της Ρεάλ το περασμένο καλοκαίρι, ένας πραγματικός galactico μετά από χρόνια στο “Μπερναμπέου”. Στην επταετία που αγωνίστηκε στην Τσέλσι ο Εντέν Αζάρ έκανε σπουδαία πράγματα, όμως στην πρώτη του χρονιά με τα λευκά δε μπόρεσε να θυμίσει ούτε στο ελάχιστο τον παίκτη που θαυμάσαμε με τους “μπλε”. Οι πολλοί τραυματισμοί δεν επέτρεψαν στον Βέλγο να βρει ρυθμό και το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν 2019-20 το πέρασε περισσότερο στην εξέδρα παρά στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις ένα τέρμα και επτά ασίστ ήταν ο απολογισμός του και φέτος οι άνθρωποι της ¨βασίλισσας” θα ήθελαν να τον δουν να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο, να αφήσει πίσω του τους τραυματισμούς και να δικαιώσει τα 100 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του.

 

Η δυναμική επιστροφή του Ασένσιο

Πριν λίγα χρόνια, ο Μάρκο Ασένσιο θεωρούνταν ένας από τους πιο ελπιδοφόρους Ισπανούς ποδοσφαιριστές και ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ της Ρεάλ. Ένας σοβαρότατος τραυματισμός όμως το καλοκαίρι του 2019 (ρήξη χιαστού σε παιχνίδι προετοιμασίας) άφησε τον 24χρονο μεσοεπιθετικό εκτός δράσης για έναν ολόκληρο χρόνο. Ο άσος από τη Μαγιόρκα επέστρεψε μετά την καραντίνα και μάλιστα σκόραρε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σε ένα ματς με τη Βαλένθια, ενώ πέτυχε και άλλα δύο γκολ μέχρι τη λήξη της περιόδου. Άπαντες στη Ρεάλ περιμένουν από τον Ασένσιο, ο οποίος μάλιστα πήρε και το “11” στη φανέλα μετά την αποχώρηση του Μπέιλ, να επιστρέψει στις παλιές καλές του εμφανίσεις και να γίνει ένας από τους επόμενους ηγέτες της ομάδας.

 

Το στοίχημα με τον Όντεγκααρντ

Πριν από πέντε χρόνια, όταν και ο Νορβηγός μετακινήθηκε στη Ρεάλ από τη Στρομσγκοντσετ, θεωρούνταν ίσως το σπουδαιότερο wonderkid του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όμως ο δρόμος για την καθιέρωση αποδείχθηκε μακρύς και δύσκολος. Στους “μερένχες” δε βρήκε ποτέ χρόνο συμμετοχής, μετακινήθηκε δανεικός στη Χέρενφεεν, στη Φίτεσε (όπου εντυπωσίασε) και στη συνέχεια στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, όπου πέρσι ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες των Βάσκων. Δείχνοντας πως έχει ωριμάσει πλέον ποδοσφαιρικά, στα 21 του χρόνια πια, ο Ζινεντίν Ζιντάν του εμπιστεύθηκε φέτος μια θέση στο ρόστερ των Μαδριλένων. Ο Όντεγκααρντ θέλει να προσφέρει αρκετές ποιοτικές λύσεις στη μεσαία γραμμή, ξεκινώντας αυτή τη νέα προσπάθεια προκειμένου να καθιερωθεί στη “βασίλισσα”.

 

Το ερωτηματικό Γιόβιτς

Πραγματοποίησε τρομερή σεζόν πρόπερσι με την Άιντραχτ, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά για αυτόν στην πρώτη του χρονιά στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η αλήθεια είναι βέβαια πως ο Σέρβος φορ δεν πήρε και πολλές ευκαιρίες από τον “Ζιζού”, αφού μέτρησε μόλις 806 λεπτά συμμετοχής με 2 γκολ και 2 ασίστ. Δεν είναι βέβαιο αν θα παραμείνει στο ρόστερ της “βασίλισσας”, αφού ίσως παραχωρηθεί έστω και δανεικός κάπου μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, όμως σε περίπτωση που μείνει θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή τη φορά θα αποδειχθεί μία καλή λύση επιθετικά για την ομάδα ή αν θα συνεχίσει να κινείται στη μετριότητα. Η Ρεάλ χρειάζεται ένα αξιόπιστο back up του Μπενζεμά (δε μπορεί και πάλι ο Γάλλος να σηκώνει όλο το βάρος στο σκοράρισμα) και ο Γιόβιτς ίσως να έχει μια δεύτερη ευκαιρία να αποδείξει την αξία του.

 

Η σταθερότητα στην άμυνα

Επιθετικά η Ρεάλ θα περιμένει από αρκετούς παίκτες της να βελτιωθούν όπως αναφέραμε και παραπάνω, ζητούμενο όμως επίσης είναι να διατηρηθεί και η σταθερότητα στα μετόπισθεν. Πέρσι η πολύ καλή αμυντική λειτουργία ήταν ένα από τα κυριότερα στοιχεία της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αν και σε ορισμένα παιχνίδια τα λάθη στην άμυνα στοίχησαν (π.χ. στη ρεβάνς με τη Σίτι για το Champions League). Η Ρεάλ θα στηριχθεί και πάλι στην ίδια αμυντική τετράδα (Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν και Μαρσέλο με Μεντί θα μοιράζονται τα ματς), σε περίπτωση όμως που αυτή για κάποιο λόγο “σπάσει” ενδεχομένως να έχει θέμα (ο Μιλιτάο για παράδειγμα δε φαίνεται να είναι αυτό που έψαχναν στη Μαδρίτη με βάση τα όσα έδειξε την περσινή χρονιά).

 

Πως θα τα πάνε οι Βραζιλιάνοι;

Βινίσιους και Ροντρίγο, μαζί με τον Ρεϊνιέρ που δόθηκε πάντως δανεικός για τα επόμενα δύο χρόνια στη Ντόρτμουντ, αποτελούν τα μεγαλύτερα πρότζεκτ της Ρεάλ. Ο πρώτος έχει πάρει αρκετά παιχνίδια στα πόδια του στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα, διαθέτει σίγουρα αρκετό ταλέντο αλλά είναι εμφανές πως υστερεί στην τελική προσπάθεια και έχει πολλά να μάθεi ακόμη αν θέλει να καθιερωθεί στους “μερένχες”. Ο δεύτερος είχε κάποιες εντυπωσιακές στιγμές πέρσι, με αποκορύφωμα το χατ-τρικ κόντρα στη Γαλατάσαραϊ στο Champions League, όμως του λείπει η διάρκεια. Η χρονιά αυτή είναι χρονιά αποδείξεων για αυτούς.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ

Πίσω