Κρατάει τα πετράδια στο στέμμα της η Ρεάλ

2016-11-01 14:38

Η μέχρι τώρα πορεία της Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή χρονιά κρίνεται αρκετά ικανοποιητική από πλευράς αποτελεσμάτων. Οι “μερένχες” μπορεί πολλές φορές μέσα στη σεζόν να έχουν προβληματίσει με τον τρόπο παιχνιδιού τους, όμως είναι γεγονός πως παραμένουν αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις, όντας ταυτόχρονα η μοναδική ομάδα που δεν έχει γνωρίσει ακόμη την ήττα στο ισπανικό πρωτάθλημα αλλά και μία από τις πέντε στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Τότεναμ, Μπάγερν, Λειψία, Χόφενχαϊμ και Νις οι υπόλοιπες).

Παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που τρέχουν, οι άνθρωποι της “βασίλισσας” έχουν φροντίσει το τελευταίο διάστημα ώστε να κρατήσουν τα μεγαλύτερα αστέρια της για πολλά ακόμη χρόνια στο σύλλογο, λαμβάνοντας ασφαλώς υπ' όψιν και την τιμωρία που έχει επιβληθεί στη Ρεάλ από την ΟΥΕΦΑ, η οποία δεν επιτρέπει στην πρωταθλήτρια Ευρώπης να πραγματοποιήσει μεταγραφές μέχρι τον Γενάρη του 2018. Ούτε λίγο ούτε πολύ λοιπόν, τέσσερις ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν υπογράψει νέα, πλουσιοπάροχα συμβόλαια ενώ ακολουθούν και άλλες ανανεώσεις. Ας δούμε αναλυτικά:

Τόνι Κρόος: Ο Γερμανός μέσος ήταν ο πρώτος που άνοιξε τον “χωρό” των ανανεώσεων για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 26χρονος χαφ πήρε μεταγραφή στη “βασίλισσα” από τη Μπάγερν Μονάχου το 2014 και έχει εξελιχθεί ασφαλώς σε έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της στη μεσαία γραμμή με τις πάσες ακριβείας του και τη δημιουργία στο παιχνίδι του. Ο Κρόος συμφώνησε να επεκτείνει τη συνεργασία του με τη Ρεάλ ως το 2022 (το προηγούμενο συμβόλαιο έληγε το 2020), με τα ισπανικά ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για διπλασιασμό στις αποδοχές του (περί τα 20 εκατομμύρια ετησίως), κάτι που τον κάνει φυσικά τον πιο ακριβοπληρωμένο Γερμανό ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Το περασμένο καλοκαίρι υπήρξαν αρκετές... σειρήνες για τον Κρόος κυρίως από Αγγλία μεριά, όμως η Ρεάλ έδειξε έμπρακτα πόσο ήθελε να τον διατηρήσει στο ρόστερ της.

Λούκα Μόντριτς: Λίγες ημέρες μετά τον Κρόος, σειρά πήρε ο έτερος αναντικατάστατος ποδοσφαιριστής στο κέντρο της ομάδας, ο Λούκα Μόντριτς. Ο “ιθύνων νους” στη μεσαία γραμμή της “βασίλισσας” μπορεί να έχει φτάσει αισίως στα 31 του χρόνια (πήγε το 2012 από την Τότεναμ στη Ρεάλ), αυτό όμως δεν εμπόδισε σε τίποτα τους ανθρώπους της ομάδας από το να του ανανεώσουν το συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια, με συνέπεια να είναι πλέον “δεμένος” στη Μαδρίτη ως το 2020.

Λούκας Βάσκες: Μπορεί να μην είναι από τους πλέον προβεβλημένους παίκτες της Ρεάλ, όμως όσες φορές του έχει ζητηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα, ο Λούκας Βάσκες έχει βοηθήσει και με το παραπάνω. Ο 25χρονος δεξιός εξτρέμ είναι γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της ομάδας και αφού ολοκλήρωσε το “αγροτικό” του στην Εσπανιόλ, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2015 από τη “βασίλισσα”, πανηγυρίζοντας κι αυτός στο τέλος της χρονιάς την κατάκτηση του Champions League. Πρόσφατα επέκτεινε κατά ένα χρόνο τη συνεργασία του με τους “μερένχες” και θα είναι κάτοικος “Μπερναμπέου” ως το 2021.

Γκάρεθ Μπέιλ: Η τελευταία για την ώρα ανανέωση ήταν αυτή του Γκάρεθ Μπέιλ, με τον Ουαλό σούπερ σταρ να βάζει την υπογραφή του σε ένα εξωπραγματικό νέο συμβόλαιο. Παρά το γεγονός ότι η απόδοσή του έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στα τρία και πλέον χρόνια που βρίσκεται στη Μαδρίτη, η συνολική προσφορά του στην ομάδα είναι πολύτιμη (50 γκολ και 32 ασίστ σε 90 παιχνίδια στην Πριμέρα) και οι ιθύνοντες της Ρεάλ βλέπουν στο πρόσωπό του τον επόμενο “βασιλιά” του “Μπερναμπέου” στη θέση του Ρονάλντο. Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν και τα 20,2 εκατομμύρια ευρώ που θα παίρνει ο 27χρονος άσος για κάθε ένα από τα επόμενα έξι χρόνια (υπέγραψε ως το 2022), ενώ μαζί με τα μπόνους οι συνολικές του αποδοχές ενδέχεται να φτάσουν και τα 165 εκατομμύρια! Όλα αυτά φυσικά τον κάνουν για την ώρα τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Παίρνει σειρά ο Ρονάλντο

Η Ρεάλ Μαδρίτης “δένει” λοιπόν όλα της τα μεγάλα αστέρια και εξαίρεση φυσικά δε μπορεί να αποτελέσει το μεγαλύτερο απ' όλα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μπορεί να ξεκίνησε “μουδιασμένα” τη φετινή χρονιά και να έμεινε μακριά από τα στάνταρ του στο σκοράρισμα, σαφέστατα επηρεασμένος και από τον τραυματισμό του στον τελικό του Euro που τον κράτησε εκτός σε όλη την καλοκαιρινή προετοιμασία της Ρεάλ, με το χατ-τρικ του όμως στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στην Αλαβές έδειξε πως επιστρέφει σιγά σιγά δριμύτερος. Το υπάρχον συμβόλαιο του “CR7” εκπνέει το 2018, όμως οι συζητήσεις των δύο πλευρών για την επέκτασή του έχουν ήδη ξεκινήσει και στην Ισπανία εκτιμούν πως αργά ή γρήγορα ο 31χρονος επιθετικός θα βάλει την υπογραφή του σε ένα καινούριο που θα τον κρατήσει στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου” για αρκετά χρόνια ακόμη. Άλλωστε, όπως επανειλημμένως έχει δηλώσει και ο ίδιος, η επιθυμία του είναι να κλείσει την καριέρα του στη Ρεάλ.

Με τις τελευταίες ανανεώσεις και με αυτήν του Ρονάλντο να είναι στα σκαριά, οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της πρωταθλήτρια Ευρώπης θα καλύπτονται πλέον με συμβόλαια που θα έχουν ισχύ τουλάχιστον ως το 2020. Εξαίρεση για την ώρα αποτελούν τέσσερις παίκτες. Ο ένας είναι ο Ίσκο (συμβόλαιο ως το 2018), ο οποίος πρόσφατα εξέφρασε παράπονα για τον μικρό χρόνο συμμετοχής (στα τελευταία ματς αγωνίζεται περισσότερο λόγω τραυματισμών) και το μέλλον του στη Ρεάλ είναι αβέβαιο. Ο δεύτερος είναι ο Μπενζεμά (συμβόλαιο ως το 2019), με τον Γάλλο σέντερ φορ να μην έχει ικανοποιήσει φέτος με την έως τώρα παρουσία του και τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα (4 γκολ σε 12 παιχνίδια), ενώ υπάρχει και η περίπτωση Πέπε, με το συμβόλαιο του 33χρονου κεντρικού αμυντικού να λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, όμως με τη Ρεάλ να μη μπορεί να κάνει μεταγραφές είναι πολύ πιθανό να ανανεώσει για ένα ακόμη χρόνο. Ο τελευταίος είναι ο τρίτος κατά σειρά γκολκίπερ της ομάδας, ο Ρούμπεν Γιάνιες.

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ

Πίσω