Η 4η αγωνιστική του Champions League είχε τα πάντα

2019-11-07 16:03

Η περσινή σεζόν που παρακολουθήσαμε στο Champions League ήταν κατά γενική ομολογία η κορυφαία στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού σε αυτή γίναμε μάρτυρες συγκλονιστικών αναμετρήσεων και στιγμών, όπως η τρομερή ανατροπή της Λίβερπουλ κόντρα στη Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά, η απίστευτη πρόκριση της Τότεναμ στον τελικό με γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, το δραματικό 4-3 της Μάντσεστερ Σίτι με τους “πετεινούς” και πολλά ακόμη. Γενικότερα, βρισκόμαστε σε μια περίοδο στην οποία φαίνεται πως η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι στα καλύτερά της, αφού τα τελευταία χρόνια έχουμε δει φοβερά παιχνίδια, ενώ και η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει με ιδανικό τρόπο, με τα όσα έχουν γίνει στη φάση των ομίλων ως τώρα να μας προετοιμάζουν για άλλη μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις.

 

Ήδη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές παρακολουθήσαμε εκπληκτικά πράγματα, με το σόου του Χάλαντ και το χατ τρικ που σημείωσε στο ντεμπούτο του στο Champions League, στο 6-2 της Ζάλτσμπουργκ με τη Γκενκ (ο μικρός τρελαίνει κόσμο αφού είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με επτά γκολ), τη μοναδική παράσταση της Μπάγερν στο Λονδίνο με το επιβλητικό 7-2 επί της Τότεναμ και τον Γκνάμπρι να βάζει τέσσερα γκολ και το χορταστικό 4-3 της Λίβερπουλ επί της Ζάλτσμπουργκ με τους Αυστριακούς να επιστρέφουν από το 3-0 να είναι μόνο μερικά από αυτά. Η τέταρτη όμως αγωνιστική, που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ και στην οποία μπήκαν 56 γκολ συνολικά, κάνοντάς την τήν αγωνιστική με τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία του Champions League, είχε πραγματικά τα πάντα.

 

Καταρχάς, δε μπορούμε να μην ξεκινήσουμε από το ποδοσφαιρικό έπος που γράφτηκε την Τρίτη (5/11) στο “Στάμφορντ Μπριτζ”, με το απίστευτο 4-4 ανάμεσα σε Τσέλσι και Άγιαξ. Δέκα χρόνια και κάτι μετά από ένα άλλο 4-4 που είχε σημειωθεί στο ίδιο γήπεδο (στο φοβερό προημιτελικό μεταξύ Τσέλσι και Λίβερπουλ το 2009), το παιχνίδι αυτό κράτησε καθηλωμένους τους πάντες, αφού οι “μπλε” επέστρεψαν από το εις βάρος τους 1-4, την ώρα που όλα έδειχναν πως ο Άγιαξ θα έκανε... παρέλαση στο Λονδίνο. Για να συμβεί όμως αυτό, έπρεπε ο “Αίαντας” να μείνει με εννέα παίκτες, δεχόμενος δύο κόκκινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό, αφού μετά το φάουλ του Μπλιντ στον Έιμπραχαμ ακολούθησε το χέρι του Φέλτμαν μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να αποβάλλει και τους δύο στην ίδια φάση με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Η Τσέλσι βρήκε και πέμπτο γκολ το οποίο ακυρώθηκε μέσω VAR, ενώ είχε πάμπολλες ευκαιρίες στο τέλος να πάρει τη νίκη, όπως μεγάλη ευκαιρία είχε και ο Άγιαξ κι ας έπαιζε με δύο παίκτες λιγότερους σε αυτό το θεότρελο παιχνίδι.

 

 

Ακόμη, ποιος μπορεί να ξεχάσει τη μεγάλη ανατροπή της Ντόρτμουντ εις βάρος της Ίντερ στη Βεστφαλία, με τους “νερατζούρι” να προηγούνται με 2-0 στο ημίχρονο και την ομάδα του Λουσιέν Φαβρ να επιστρέφει στο δεύτερο, επικρατώντας τελικά με 3-2. Ακόμη και το παιχνίδι της Βαλένθια με τη Λιλ, στο οποίο οι “νυχτερίδες” έφτασαν σε μια ευρεία νίκη με 4-1, είχε απρόσμενη εξέλιξη αφού στο 82’ το σκορ ήταν 1-1!

 

Την Τετάρτη (6/11), στη δεύτερη μέρα της τέταρτης αυτής αγωνιστικής, μας περίμεναν επίσης τρομερά πράγματα. Ξεκινώντας από τη Μόσχα και τη νίκη-πρόκριση της Γιουβέντους επί της Λοκομοτίβ με ένα φανταστικό γκολ του Ντάγκλας Κόστα στις καθυστερήσεις, περνώντας στο Βελιγράδι και στο εμφατικό 4-0 της Τότεναμ επί του Ερυθρού Αστέρα σε ένα ματς που στο πρώτο του ημίχρονο είχαμε από ένα διπλό δοκάρι για κάθε ομάδα στην ίδια φάση (!), συνεχίζοντας στο Μιλάνο όπου στο 1-1 της Αταλάντα με τη Μάντσεστερ Σίτι οι “πολίτες”, εκτός του ότι έχασαν πέναλτι, αναγκάστηκαν να παίξουν τα τελευταία λεπτά με τον... δεξιό οπισθοφύλακα Κάιλ Γουόκερ κάτω από τα δοκάρια αφού έχασαν τον Έντερσον με τραυματισμό και τον Μπράβο με κόκκινη κάρτα, ενώ στο “Μπερναμπέου” και στο άνετο 6-0 της Ρεάλ επί της Γαλατάσαραϊ είδαμε να λάμπει το άστρο του 18χρονου Ροντρίγκο, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ και έγινε ο νεότερος Βραζιλιάνος που σκοράρει στη διοργάνωση, καθώς και ο παίκτης που σκοράρει γρηγορότερα από τον καθένα δύο γκολ.

 

Για να φτάσουμε σε ένα ακόμη επικό ματς, αυτό του Ζάγκρεμπ, στο οποίο Ντινάμο και Σαχτάρ ήρθαν ισόπαλες 3-3 σε παιχνίδι με σενάριο βγαλμένο από ταινία. Οι δυο ομάδες είναι στο 1-1 μέχρι το 83’, σημείο στο οποίο οι Κροάτες βάζουν δεύτερο γκολ και κάνουν αποφασιστικό βήμα για τη νίκη. Νίκη που φαίνεται να κλειδώνει όταν στο 89’ γίνεται το 3-1 και κανείς δε φανταζόταν πως οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να φύγουν με κάτι από το “Μάξιμιρ”. Κι όμως στις καθυστερήσεις γίνεται το 3-2, ενώ στην τελευταία φάση ο διαιτητής δίνει πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Τάισον, από το VAR όλοι βλέπουν ότι δεν υπάρχει τελικά παράβαση, όμως την ώρα που εξετάζεται η φάση φαίνεται πως σε άλλο σημείο δέχεται αγκωνιά ο τερματοφύλακας της Σαχτάρ, Πιατόφ, ο οποίος είχε προωθηθεί στην περιοχή! Έτσι γίνεται το τελικό 3-3, σε ένα ακόμη παιχνίδι που η εξέλιξή του μας άφησε με ανοικτό το στόμα.

 

Το Champions League δικαιώνει το χαρακτηρισμό ως η κορυφαία διοργάνωση στον κόσμο και επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πως άλλο όμοιό του δεν υπάρχει. Και μεις περιμένουμε κάθε φορά με αγωνία την επόμενη πράξη, γνωρίζοντας πως θα μας κάνει ξανά να κρατήσουμε την ανάσα μας.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ

Πίσω