Αναλυτικά το θρίλερ της τελευταίας αγωνιστικής στα μεγάλα πρωταθλήματα

2021-05-21 17:46

 

Φτάσαμε αισίως στο φινάλε της αγωνιστικής σεζόν 2020-21, μιας ακόμη σεζόν περίεργης λόγω κορωνοϊού, με ματς μπροστά σε άδειες εξέδρες, παιχνίδια συνεχόμενα για να “βγουν” οι ημερομηνίες, ποδοσφαιριστές καταπονημένους από την ελλιπή προετοιμασία λόγω του καθυστερημένου φινάλε της προηγούμενης χρονιάς. Κι όμως, έστω κι αν έχουν φτάσει στα… κόκκινα, οι ομάδες τα κατάφεραν και αυτό το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται, με τη διεξαγωγή των τελευταίων αγωνιστικών στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι έτοιμες να μας χαρίσουν μερικές ακόμη στιγμές έντονου σασπένς, αφού οι μάχες για τον τίτλο, για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια (αυτές που ήθελε να μας στερήσει η European Super League) και την αποφυγή του υποβιβασμού αναμένονται συναρπαστικές. Το blog μας αναλύει σήμερα όλα τα δεδομένα για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τους στόχους κάθε ομάδας στο… φώτο φίνις της χρονιάς.

 

Με μπλε: οι θέσεις για το Champions League

Με κίτρινο: οι θέσεις για το Europa League

Με πράσινο: οι θέσεις για το Europa Conference League

Με μωβ: οι θέσεις για τα πλέι οφ υποβιβασμού

Με κόκκινο: οι θέσεις υποβιβασμού

 

Bundesliga

 

Πρώτες χρονικά μπαίνουν στη μάχη οι ομάδες της Bundesliga, το Σάββατο (22/5) στις 16:30. Στις πρώτες θέσεις τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει, αφού η Μπάγερν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για ένατη συνεχόμενη χρονιά και Λειψία, Ντόρτμουντ και Βόλφσμπουργκ θα είναι στο Champions League της επόμενης περιόδου, με τη Μπορούσια από εκεί που ήταν με την πλάτη στον τοίχο να κάνει εκπληκτική ρελάνς στις τελευταίες αγωνιστικές και να μπαίνει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση εις βάρος της Άιντραχτ. Το μόνο ενδιαφέρον όσον αφορά τις ομάδες στα υψηλά πατώματα είναι το αν θα καταφέρει ο Λεβαντόφσκι να σπάσει το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ με τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν (έχει 40 όσα και ο Μίλερ το 1971-72). Ο Πολωνός έχει μπροστά του 90 λεπτά κόντρα στην Άουγκσμπουργκ για να το πετύχει.

 

Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Μπάγερ Λεβερκούζεν είναι σίγουρα στο Europa League, από κει και πέρα όμως τέσσερις ομάδες θα κονταρτοχτυπηθούν για την 7η θέση που οδηγεί στο νεοσύστατο Europa Conference League. Πρόκειται για τις Ουνιόν Βερολίνου (47 β.), Γκλάντμπαχ (46 β.), Στουτγκάρδη και Φράιμπουργκ (45 β.). Η Ουνιόν με νίκη είναι σίγουρα στην Ευρώπη, όμως έχει δύσκολο έργο κόντρα στη Λειψία εντός έδρας. Τυχόν στραβοπάτημά της θέλει να εκμεταλλευτεί η Γκλάντμπαχ, που όμως την ίδια ώρα θα αντιμετωπίζει τη Βέρντερ εκτός που “καίγεται” για την παραμονή. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, τα “πουλάρια” θα υπερτερούν των πρωτευουσιάνων. Όσο για τις Στουτγκάρδη και Φράιμπουργκ, ελπίζουν μόνο με νίκες κόντρα σε Μπίλεφελντ εντός και Άιντραχτ εκτός αντίστοιχα και μη νίκη των Ουνιόν και Γκλάντμπαχ. Εάν πάντως οι Βερολινέζοι έρθουν ισόπαλοι και η Γκλάντμπαχ δε νικήσει, οι δυο τους θα πρέπει να καλύψουν και τη διαφορά τερμάτων (πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας), με την αποστολή τους να είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη.

 

7. Ουνιόν Βερολίνου 47 (+6)*

8. Γκλάντμπαχ 46 (+6)

9. Στουτγκάρδη 45 (+3)

10. Φράιμπουργκ 45 (+2)

*διαφορά τερμάτων

 

Ουνιόν-Λειψία, Βέρντερ-Γκλάντμπαχ, Στουτγκάρδη-Μπίλεφελντ, Άιντραχτ-Φράιμπουργκ

 

Μεγάλη αγωνία βεβαίως υπάρχει και για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αρμίνια Μπίλεφελντ, Βέρντερ Βρέμης και Κολωνία θα παλέψουν τελευταία αγωνιστική για τη σωτηρία ή έστω τη 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ με τον 3ο της Zweiteliga. Η Αρμίνια όπως είπαμε παίζει με τη Στουτγκάρδη, με νίκη σώζεται. Η Βέρντερ για να σωθεί θέλει νίκη επί της Γκλάντμπαχ και να μη νικήσει η Μπίλεφελντ, εκτός κι αν φέρει ισοπαλία και η Αρμίνια χάσει (έχει καλύτερη διαφορά), αλλά θα πρέπει να μην έχει νικήσει και η Κολωνία. Οι “τράγοι” με τη σειρά τους πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουν την υποβιβασμένη Σάλκε στην έδρα τους και εύχονται να μην κερδίσουν οι από πάνω. Η Κολωνία πάντως αν νικήσει και η Μπίλεφελντ έρθει ισοπαλία θα την έχει στην ισοβαθμία, αλλά θα πρέπει να μην έχει νικήσει και η Βέρντερ. Το κακό για τις δύο πρώτες (και καλό για την Κολωνία) είναι πως παίζουν με ομάδες που την ίδια ώρα θα έχουν κίνητρο αφού κυνηγούν την 7η θέση. Με λίγα λόγια, ο κακός χαμός!

 

15. Αρμίνια Μπίλεφελντ 32 (-28)

16. Βέρντερ Βρέμης 31 (-19)

17. Κολωνία 30 (-27)

 

Στουτγκάρδη-Μπίλεφελντ, Βέρντερ-Γκλάντμπαχ, Κολωνία-Σάλκε

 

La Liga

 

Μετά τους Γερμανούς, τη σκυτάλη παίρνουν οι Ισπανοί, με την τελευταία αγωνιστική της La Liga να διεξάγεται το Σάββατο στις 19:00. Εδώ έχουμε τη μεγάλη μάχη μέχρι τέλους για τον τίτλο, μάχη που δινόταν μεταξύ τεσσάρων μέχρι πρότινος, αλλά Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη τέθηκαν εκτός κούρσας. Οι δύο συμπολίτισσες, Ατλέτικο και Ρεάλ, διεκδικούν το τρόπαιο, με τους “ροχιμπλάνκος” παρά το γεγονός πως πέρασαν από χίλια κύματα να βρίσκονται σε θέση ισχύος με δυο βαθμούς περισσότερους. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να φέρουν ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους “μερένχες” στην έδρα της Βαγιαδολίδ που παλεύει για τη σωτηρία, για να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από το 2014. Η Ρεάλ, από τη μεριά της, θέλει οπωσδήποτε νίκη στο “Αλφρέντο Ντι Στέφανο” κόντρα στη Βιγιαρεάλ και την ίδια ώρα οι “ροχιμπλάνκος” να μη νικήσουν την ομάδα του Ρονάλντο Ναζάριο (ιδιοκτήτης της Βαγιαδολίδ), περιμένοντας ένα “δώρο” από τον άλλοτε παίκτη τους. Η ομάδα του Ζιντάν, άλλωστε, υπερτερεί στην ισοβαθμία.

 

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 83

2. Ρεάλ Μαδρίτης 81

 

Βαγιαδολίδ-Ατλέτικο, Ρεάλ-Βιγιαρεάλ

 

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αφού αυτά του Champions League έχουν αποφασιστεί εδώ και καιρό, το ενδιαφέρον στρέφεται στο Europa League. Σοσιεδάδ, Μπέτις και Βιγιαρεάλ θα παλέψουν, με δύο από αυτές να πηγαίνουν στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση και τη χαμένη της υπόθεσης στο Conference ως 7η. Οι Βάσκοι είναι σε καλύτερη μοίρα και με νίκη επί της Οσασούνα είναι σίγουρα στο Europa ως 5οι. Το ίδιο και η Μπέτις ως 6η αν νικήσει τη Θέλτα, γιατί έχει την ισοβαθμία με τη Βιγιαρεάλ. Το “κίτρινο υποβρύχιο” έχει τη δύσκολη αποστολή να νικήσει τη Ρεάλ που μάχεται για τον τίτλο και ταυτόχρονα να “στραβοπατήσουν” οι άλλες δύο από πάνω της για να βγει στο Europa. Βέβαια, μην ξεχνάμε πως η Βιγιαρεάλ διεκδικεί την προσεχή Τετάρτη (26/5) και το τρόπαιο του Europa League, το οποίο αν το κατακτήσει της δίνει το εισιτήριο για τα “αστέρια”. Μέσα σε λίγες μέρες δηλαδή μπορεί να βρεθεί από Conference μέχρι Champions League.

 

5. Ρεάλ Σοσιεδάδ 59

6. Ρεάλ Μπέτις 58

7. Βιγιαρεάλ 58

 

Οσασούνα-Σοσιεδάδ, Θέλτα-Μπέτις, Ρεάλ-Βιγιαρεάλ

 

Εδώ κρίνονται όλα όμως και για τη μάχη της σωτηρίας. Ουέσκα, Έλτσε, Βαγιαδολίδ θα παλέψουν για ένα μόνο εισιτήριο που τους εξασφαλίζει την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία και του χρόνου, με την τελευταία Έιμπαρ να έχει ήδη υποβιβαστεί. Η Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα έχει την ισοβαθμία με την Έλτσε και με νίκη κόντρα στην αδιάφορη Βαλένθια θα είναι ήσυχη. Η Έλτσε από την άλλη αντιμετωπίζει την επίσης αδιάφορη Μπιλμπάο και θα πρέπει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από την Ουέσκα για να σωθεί. Όσο για τη Βαγιαδολίδ, που παίζει κόντρα στην επίδοξη πρωταθλήτρια Ατλέτικο, τα πράγματα είναι δύσκολα. Θέλει νίκη και μόνο νίκη και ταυτόχρονα ήττα και της Ουέσκα αλλά και της Έλτσε, αφού στην ισοβαθμία δεν υπερτερεί καμιάς.

 

17. Ουέσκα 33

18. Έλτσε 33

19. Βαγιαδολίδ 31

 

Ουέσκα-Βαλένθια, Έλτσε-Μπιλμπάο, Βαγιαδολίδ-Ατλέτικο

 

Premier League

 

Και από το Σάββατο περνάμε στην Κυριακή (23/5), όπου στις 18:00 θα ξεκινήσει η τελευταία αγωνιστική της Premier League, η οποία για άλλη μια φορά υπόσχεται συγκινήσεις. Ο τίτλος έχει ξεκαθαρίσει εδώ και καιρό, όμως δύο εισιτήρια για το Champions League περιμένουν κάτοχο. Τσέλσι, Λίβερπουλ και Λέστερ θα παλέψουν γι’ αυτά, με τους “μπλε” να είναι σε θέση ισχύος μετά και την πολύ σημαντική νίκη τους επί των “αλεπούδων” μεσοβδόμαδα. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ αντιμετωπίζει εκτός την Άστον Βίλα και με νίκη είναι σίγουρα στο Champions League της επόμενης χρονιάς. Εάν όμως “γκελάρει”, υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί εκτός τετράδας, εάν Λίβερπουλ και Λέστερ πάρουν τα δικά τους ματς. Η Λίβερπουλ τώρα κατάφερε να μπει στην τετράδα χάρη σε εκείνο το “χρυσό” γκολ του Άλισον στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Γουέστ Μπρόμιτς, τη νίκη της μεσοβδόμαδα με τη Μπέρνλι αλλά και την ήττα της Λέστερ από την Τσέλσι. Έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Κυπελλούχο Αγγλίας, παίζει στο “Άνφιλντ” με την αδιάφορη Κρίσταλ Πάλας και με ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα σε σχέση με τη Λέστερ θα είναι στο επόμενο Champions League. Με νίκη ουσιαστικά η ομάδα του Κλοπ είναι στ’ “αστέρια”, εκτός και αν (με την προϋπόθεση και η Τσέλσι να έχει κερδίσει) νικήσει με μικρό σκορ (π.χ. 1-0) και η Λέστερ κερδίσει με μεγάλο σκορ την Τότεναμ (π.χ. 5-0), κάτι που δε συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες. Η Λέστερ γεύτηκε το νέκταρ της κατάκτησης του Κυπέλλου για πρώτη φορά αλλά στη μάχη για το Champions League για άλλη μια φορά τα θαλάσσωσε και τώρα δεν εξαρτάται τίποτα απ’ την ίδια. Θέλει καλύτερο αποτέλεσμα απ’ τη Λίβερπουλ, αλλιώς νίκη δική της και “γκέλα” της Τσέλσι. Εάν φέρει ισοπαλία με την Τότεναμ, η Τσέλσι θα πρέπει να χάσει με 3-0 και πάνω από τη Βίλα για να μπει η ομάδα του Ρότζερς στην τετράδα. Βεβαίως να σημειώσουμε εδώ πως η Τσέλσι έχει και τον τελικό του Champions League και το τι θα κάνει έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού σε περίπτωση που οι “μπλε” μείνουν εκτός τετράδας αλλά κατακτήσουν το τρόπαιο, τότε ο Ολυμπιακός ξεκινά το ταξίδι του από τον πρώτο προκριματικό της διοργάνωσης. Αλλιώς, από τον δεύτερο. Το ακριβώς αντίθετο θα ήθελε ο ΠΑΟΚ για να έχει ελπίδες να παίξει στο Europa League και όχι στο Conference.

 

3. Τσέλσι 67 (+23)

4. Λίβερπουλ 66 (+24)

5. Λέστερ 66 (+20)

 

Άστον Βίλα-Τσέλσι, Λίβερπουλ-Κρίσταλ Πάλας, Λέστερ-Τότεναμ

 

Τι γίνεται τώρα με τις θέσεις που οδηγούν στο Europa και στο Conference; Η μία απ’ τις δύο θέσεις του Εuropa θα πάει στη χαμένη της από πάνω μάχης. Η δεύτερη θέση (6η) ανήκει αυτή τη στιγμή στη Γουέστ Χαμ και ο μόνος τρόπος να τη χάσει τα είναι να ηττηθεί από την αδιάφορη Σαουθάμπτον στην έδρα της και η Τότεναμ να νικήσει τη Λέστερ, αφού στην ισοβαθμία οι “πετεινοί” έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων. Η Έβερτον, ακόμη κι αν νικήσει την πρωταθλήτρια Σίτι και φτάσει τη Γουέστ Χαμ (με την προϋπόθεση να έχει “γκελάρει” και η Τότεναμ), πολύ δύσκολα θα περάσει τα “σφυριά" στη διαφορά τερμάτων. Για την 7η θέση που οδηγεί στο Conference όμως η μάχη είναι μεγάλη. Η Τότεναμ την κρατά αυτή τη στιγμή (μακράν καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Έβερτον) και θα τη χάσει μόνο αν φέρει χειρότερο αποτέλεσμα από την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι. Μην ξεχνάμε βέβαια πως τα “σπιρούνια” παίζουν με τη Λέστερ που θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να βγει στο Champions League. Στο παιχνίδι όμως είναι και η Άρσεναλ, η οποία με τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες της στα τελευταία ματς παίζει το τελευταίο της χαρτί για μια ευρωπαϊκή συμμετοχή του χρόνου. Οι “κανονιέρηδες” για να βγουν 7οι πρέπει να νικήσουν την αδιάφορη Μπράιτον και την ίδια ώρα να μη νικήσουν η Τότεναμ και η Έβερτον. Δεν είναι απίθανο σενάριο, δεδομένου ότι και οι δύο έχουν δύσκολες αποστολές.

 

6. Γουέστ Χαμ 62 (+12)

7. Τότεναμ 59 (+21)

8. Έβερτον 59 (+4)

9. Άρσεναλ 58 (+14)

 

Γουέστ Χαμ-Σαουθάμπτον, Λέστερ-Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι-Έβερτον, Άρσεναλ-Μπράιτον

 

Serie A

 

Σειρά παίρνει το βράδυ της Κυριακής (21:45) η κούρσα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια στο ιταλικό πρωτάθλημα, αφού η υπόθεση τίτλος και υποβιβασμός έχει ξεκαθαρίσει. Η Ίντερ ως πρωταθλήτρια και η Αταλάντα είναι σίγουρα στο Champions League της νέας χρονιάς (οι “μπεργκαμάσκι” δεν κινδυνεύουν γιατί και να τους φτάσει η Γιουβέντους υπερτερούν στα μεταξύ τους ματς), οπότε μένουν άλλες δύο θέσεις. Αυτές θα παιχτούν μεταξύ Μίλαν, Νάπολι και Γιουβέντους. Οι “ροσονέρι” παρά τη μεγάλη νίκη που πήραν στο Τορίνο έμπλεξαν με τη “λευκή” ισοπαλία κόντρα στην Κάλιαρι. Για να βρεθούν για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2013-14 στο Champions League, θα πρέπει τώρα να νικήσουν το ντέρμπι με την Αταλάντα. Εάν δεν τα καταφέρουν, θα εύχονται να μη νικήσει η Γιουβέντους ή να φέρει ίδιο ή χειρότερο αποτέλεσμα η Νάπολι (την έχουν στην ισοβαθμία). Οι “παρτενοπέι” με νίκη απέναντι στην αδιάφορη Βερόνα είναι στ’ “αστέρια”, αλλιώς αν έρθουν ισόπαλοι θα πρέπει να έχει χάσει η Μίλαν και αν ηττηθούν θα πρέπει να μην έχει νικήσει η Γιουβέντους. Η “Μεγάλη Κυρία”, που μεσοβδόμαδα κατέκτησε το Κύπελλο, είναι στην πιο δύσκολη θέση. Θέλει μόνο νίκη στην έδρα της Μπολόνια και “γκέλα” είτε της Μίλαν είτε της Νάπολι, με τις περισσότερες ελπίδες να εναποτίθενται στους Μιλανέζους που έχουν πιο δύσκολη αποστολή. Αλλιώς, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2010-11, θα βρίσκεται εκτός Champions League.

 

3. Μίλαν 76

4. Νάπολι 76

5. Γιουβέντους 75

 

Αταλάντα-Μίλαν, Νάπολι-Βερόνα, Μπολόνια-Γιουβέντους

 

Μάχη μεταξύ δύο θα γίνει και για την 7η θέση που στέλνει ομάδα στο Europa Conference League (στο Europa League θα πάνε η χαμένη της από πάνω μάχης και η Λάτσιο). Ρόμα και Σασουόλο διεκδικούν το εισιτήριο, με τους “τζιαλορόσι” να είναι σε θέση ισχύος μετά και την πολύ σημαντική νίκη τους στο derby della capitale κόντρα στη Λάτσιο. Η επόμενη ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πρέπει απλώς να μη χάσει στην έδρα της Σπέτσια και θα βγει Ευρώπη (υπερτερεί στην ισοβαθμία της Σασουόλο). Η Σασουόλο γίνεται Ευρωπαία μόνο με νίκη επί της Λάτσιο και ήττα της Ρόμα.

 

7. Ρόμα 61

8. Σασουόλο 59


Σπέτσια-Ρόμα, Σασουόλο-Λάτσιο

 

Ligue 1

 

Ολοκληρώνουμε με το άκρως συναρπαστικό φέτος Σαμπιονά, που έχει μάχες σε όλα τα μέτωπα, με τα πάντα να κρίνονται την Κυριακή στις 22:00. Η εκπληκτική Λιλ είναι μια ανάσα από το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 2011, αφού παρ’ ότι “γκέλαρε” με τη Σεντ Ετιέν έχει άλλη μια ευκαιρία. Στο +1 από την Παρί, με νίκη επί της αδιάφορης Ανζέ, ή τέλος πάντων με ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους Παριζιάνους είναι πρωταθλήτρια. Η ομάδα του Ποτσετίνο ελπίζει σε νίκη επί της Μπρεστ και “γκέλα” των “λιλουά” για το όγδοο πρωτάθλημα σε εννέα χρόνια. Η Παρί το παίρνει και με ισοπαλία δική της και ήττα της Λιλ, αφού έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων, που είναι το πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας στη Γαλλία. Υπάρχει και ένα ακραίο σενάριο που στέφει πρωταθλήτρια τη Μονακό, αλλά θα πρέπει να χάσει τόσο η Λιλ όσο και η Παρί και οι Μονεγάσκοι να καλύψουν τη διαφορά έξι τερμάτων που έχουν με την πρώτη. Όπως είπαμε, ακραίο.

 

1. Λιλ 80 (+40)

2. Παρί 79 (+56)

3. Μονακό 77 (+34)


Ανζέ-Λιλ, Μπρεστ-Παρί, Λανς-Μονακό

 

Η Μονακό επικεντρώνεται περισσότερο στη μάχη για τα προκριματικά του Champions League, στα οποία θα βγει αν κρατήσει την τρίτη θέση. Αυτή τη στιγμή είναι στο +1 από τη Λιόν και με ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τους “λιονέ” θα τα καταφέρει. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά από την άλλη, που δε θέλει να μείνει εκτός κορυφαίας διοργάνωσης για άλλη μια χρονιά, θα κυνηγήσει τη νίκη κόντρα στη Νις και θα ελπίζει σε “στραβοπάτημα” της Μονακό. Αν φέρει ισοπαλία, τότε η Μονακό θα πρέπει να χάσει, αφού η Λιόν έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

 

3. Μονακό 77 (+34)

4. Λιόν 76 (+39)

 

Λανς-Μονακό, Λιόν-Νις

 

Πάμε τώρα να δούμε ποια είναι τα δεδομένα για το Europa και το Conference League. Το ένα εισιτήριο για το Europa θα πάει στη χαμένη της από πάνω μάχης, το άλλο το κρατά σφιχτά η 5η Μαρσέιγ. Οι Μασσαλοί, αρκετά βελτιωμένοι με τον Χόρχε Σαμπάολι στον πάγκο τους, χάνουν το Europa League μόνο εάν χάσουν από την αδιάφορη Μετς και παράλληλα η Λανς νικήσει τη Μονακό και καλύψει τη διαφορά έξι τερμάτων που τους χωρίζει. Η Λανς βέβαια, που πάει να γκρεμίσει ό, τι έχτιζε όλη τη χρονιά έχοντας τρεις σερί ήττες, κινδυνεύει να χάσει και την 6η θέση που βγάζει στο Confernece, εάν δε νικήσει τη Μονακό και παράλληλα η 7η Ρεν νικήσει την υποβιβασμένη Νιμ. Ακόμα και ισοπαλία να έρθει η Ρεν και η Λανς χάσει από τους Μονεγάσκους, εκείνη είναι που παίρνει την 6η θέση αφού έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων.

 

5. Μαρσέιγ 59 (+7)

6. Λανς 56 (+1)

7. Ρεν 55 (+10)


Μετς-Μαρσέιγ, Λανς-Μονακό, Ρεν-Νιμ

 

Ολοκληρώνουμε με την υπόθεση-σωτηρία στο γαλλικό πρωτάθλημα, αφού-κρατηθείτε-πέντε συνολικά ομάδες (Μπορντό, Στρασβούργο, Μπρεστ, Λοριάν και Ναντ) θα παλέψουν για να αποφύγουν τη 18η θέση που οδηγεί σε πλέι οφ για την αποφυγή του υποβιβασμού (Νιμ και Ντιζόν έχουν ήδη χαιρετήσει). Οπότε, με τη βοήθεια και του επίσημου σάιτ της λίγκας γιατί τα πράγματα είναι αρκετά περίπλοκα, έχουμε και λέμε: η Μπορντό υποβιβάζεται μόνο αν χάσει με τέσσερα γκολ διαφορά από τη Ρεμς, το Στρασμπούρ-Λοριάν έρθει ισόπαλο, η Μπρεστ δε χάσει κόντρα στην Παρί και η Ναντ νικήσει τη Μονπελιέ. Η Στρασμπούρ πέφτει αν χάσει από τη Λοριάν και η Μπρεστ με τη Ναντ δε χάσουν. Η Μπρεστ αποχαιρετά την κατηγορία αν χάσει από την Παρί, η Λοριάν δεν ηττηθεί από τη Στρασμπούρ και η Ναντ δε χάσει. Η Λοριάν υποβιβάζεται αν έρθει ισόπαλη με τη Στρασμπούρ, η Μπρεστ δε χάσει και η Ναντ νικήσει. Ή αν η ίδια χάσει και η Ναντ δεν ηττηθεί. Τέλος, η Ναντ, που έχει τέσσερις σερί νίκες, πέφτει αν χάσει από τη Μονπελιέ ή αν έρθει ισόπαλη, η Μπρεστ φέρει κι αυτή “Χκαι η Στρασμπούρ με τη Λοριάν μείνουν κι αυτές στην ισοπαλία. Με μία λέξη, μύλος…

 

14. Μπορντό 42 (-15)

15. Στρασμπούρ 41 (-9)

16. Μπρεστ 41 (-14)

17. Λοριάν 41 (-18)

18. Ναντ 40 (-7)


Ρεμς-Μπορντό, Στρασμπούρ-Λοριάν, Μπρεστ-Παρί, Ναντ-Μονπελιέ


ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ

Πίσω