Αφιέρωμα στο Champions League 2020-21: Γ' Όμιλος

2020-10-09 16:02

 

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ

 

ΠΟΡΤΟ

Έτος ίδρυσης: 1893

Πρόεδρος: Ζόρζε Νούνο Πίντο ντα Κόστα

Γήπεδο: “Ντραγκάο”, Οπόρτο (50.033 θεατές)

Τίτλοι: 29 Πρωταθλήματα Πορτογαλίας, 17 Κύπελλα Πορτογαλίας, 21 Σούπερ Καπ Πορτογαλίας, 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League, 2 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ/Europa League, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 2 Διηπειρωτικά Κύπελλα

 

 

Σύλλογος με μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορία, η Πόρτο επιστρέφει και πάλι στους ομίλους του Champions League μετά από απουσία ενός έτους. Με δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών στην τροπαιοθήκη τους και άλλα τόσα Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, οι “δράκοι” είναι μία από τις σταθερές ευρωπαϊκές δυνάμεις με συνεχείς παρουσίες στις μεγάλες διοργανώσεις. Ταβάνι τους τα τελευταία χρόνια οι προημιτελικοί, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να πάνε πιο μακριά αλλά θα παλέψουν όπως πάντα για το καλύτερο. Πέρσι κατέκτησαν το νταμπλ στην Πορτογαλία, κάνοντας και ένα αξιοσημείωτο σερί νικών στο πρωτάθλημα μετά το lockdown, σε συνδυασμό με τις απανωτές “γκέλες” της Μπενφίκα. Ο τίτλος τους έδωσε και απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους αυτή τη φορά, καθώς πέρσι η Πόρτο είχε βιώσει έναν οδυνηρό αποκλεισμό στα προκριματικά από την Κράσνονταρ. Το ρόστερ της διαθέτει κάποιους εξαιρετικούς παίκτες, όπως ο Πέπε, ο Κορόνα ή ο Μαρεγκά, όμως αποδυναμώθηκε προς το τέλος των μεταγραφών αφού έχασε τον περσινό πρώτο σκόρερ της Τικίνιο που πήγε στην Κίνα, τον Ντανίλο που δόθηκε δανεικός στην Παρί, τον Άλεξ Τέλες που ανήκει πλέον στη Γιουνάιτεντ, ενώ έδωσε για 40 εκατομμύρια και τον ταλαντούχο Φάμπιο Σίλβα στη Γουλβς. Τουλάχιστον “ψώνισε” αρκετά την τελευταία μέρα (Φελίπε Άντερσον, Σαρ, Γρούγιτς).

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Αγουστίν Μαρκεσίν, Ντιόγκο Κόστα, Κλαούντιο Ράμος

Αμυντικοί: Γουίλσον Μαναφά, Νανού, Καράκα, Πέπε, Μαλάνγκα Σαρ, Ντιόγκο Λέιτε, Τσανσέλ Μπεμπά, Ζαϊντού

Μέσοι: Μαμαντού Λουμ, Μάρκο Γκρούγιτς, Ματέους Ουρίμπε, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Οτάβιο, Ρομάριο Μπαρό, Φάμπιο Βιέρα

Επιθετικοί: Φελίπε Άντερσον, Λουίς Ντίας, Σόγια Νακατζίμα, Χεσούς Κορόνα, Μούσα Μαρεγκά, Μεχντί Ταρέμι, Εβανίλσον, Τόνι Μαρτίνες

 

Ο προπονητής: Σέρτζιο Κονσεϊσάο

Ο άλλοτε διεθνής άσος και γνωστός μας στην Ελλάδα από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ βρίσκεται στον πάγκο της Πόρτο από το 2017 και μέσα στην τελευταία τριετία έχει καταφέρει να κατακτήσει με τους “δράκους” δύο πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ, ενώ πρόπερσι έφτασε την ομάδα ως τα προημιτελικά του Champions League. Η δουλειά του είναι εξαιρετική και όλοι εκτιμούν πως θα είναι ο επόμενος προπονητής της φημισμένης πορτογαλικής σχολής που θα κληθεί να δείξει τις ικανότητές του και σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα.

 

Το αστέρι: Μούσα Μαρεγκά

Ο σέντερ φορ από το Μάλι είναι η πιο αξιόπιστη λύση επιθετικά για την Πόρτο, ειδικά τώρα που αποχώρησε και ο Τικίνιο. Σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια για τους “δράκους”, ο επιθετικός με την εντυπωσιακή σωματοδομή φορτώνει πάντα με γκολ τις αντίπαλες εστίες και θα είναι κίνδυνος για κάθε άμυνα.

 

Η μεταγραφή: Φελίπε Άντερσον

Η Πόρτο έχασε σημαντικούς ποδοσφαιριστές σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι όπως είπαμε, όμως προχώρησε και σε ενδιαφέρουσες προσθήκες. Αναμένεται να βοηθήσουν πολύ οι Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Σαρ, ενώ η πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι σίγουρα αυτή του Βραζιλιάνου ακραίου Φελίπε Άντερσον. Ο 27χρονος άσος έχει σίγουρα την ποιότητα, αν και δεν έκανε την καριέρα που ίσως πολλοί περίμεναν όταν ξεκινούσε.

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Έτος ίδρυσης: 1894

Πρόεδρος: Καλντούν Αλ Μουμπάρακ

Γήπεδο: Etihad”, Μάντσεστερ (55.017 θεατές)

Τίτλοι: 6 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 6 Κύπελλα Αγγλίας, 7 Λιγκ Καπ Αγγλίας, 6 Κομιούνιτι Σιλντ, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων

 

 

Τι φταίει κάθε χρόνο και η Μάντσεστερ Σίτι δε μπορεί να φτάσει στην ευρωπαϊκή διάκριση; Στην εποχή των Αράβων οι “πολίτες” έχουν ξοδέψει χρήματα με το τσουβάλι, όμως ο διακαής πόθος, το τρόπαιο με τα “μεγάλα αυτιά”, ακόμη αγνοείται στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ. Η σπουδαιότερη πορεία σημειώθηκε το 2016, όταν και η Σίτι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, κάτι που από τότε δεν έχει επαναλάβει. Το χειρότερο είναι πως πέρσι όλη η χρονιά έμοιαζε με πισωγύρισμα, αφού χάθηκε από πολύ νωρίς και το πρωτάθλημα στην Αγγλία, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να μοιάζει πιο… γήινη από ποτέ. Η μεγάλη αποτυχία βέβαια ήρθε στο Final-8 του Champions League, εκεί που η Σίτι πήγε σαν ένα από τα μεγάλα φαβορί και έμεινε έξω από τη Λιόν, χάνοντας με 3-1 από τη γαλλική ομάδα! Η νέα αυτή ευρωπαϊκή αποτυχία προβλημάτισε έντονα και πλέον άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. Οι “πολίτες” είναι καταδικασμένοι να πρωταγωνιστήσουν φέτος στην Ευρώπη και να φτάσουν ως το τέλος. Από τον όμιλο πιθανότατα θα περάσουν χωρίς πρόβλημα, το θέμα είναι τι θα γίνει στα νοκ άουτ. Έχοντας… δικαιωθεί στο CAS και γλιτώνοντας την τιμωρία για παραβίαση του FFP, η ομάδα του Μάντσεστερ ξόδεψε για ένα ακόμη καλοκαίρι πολλά και έχει ένα ρόστερ γεμάτο λύσεις και ποιότητα (μόνο πρόβλημα στον σέντερ φορ, με Αγουέρο και Ζεσούς τραυματίες). Δικαιολογίες έχουν πάψει εδώ και καιρό πια να υπάρχουν.

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Έντερσον, Ζακ Στέφεν, Σκοτ Κάρσον

Αμυντικοί: Ζοάο Κανσέλο, Κάιλ Γουόκερ, Αϊμερίκ Λαπόρτ, Τζον Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Νέιθαν Άκε, Έρικ Γκαρσία, Μπενζαμίν Μεντί, Ολεξάντρ Ζιντσένκο

Μέσοι: Ρόντρι, Φερναντίνιο, Ιλκάι Γκιντογκάν, Φιλ Φόντεν, Κέβιν Ντε Μπρόινε

Επιθετικοί: Φεράν Τόρες, Μπερνάρντο Σίλβα, Ριάντ Μάχρεζ, Ραχίμ Στέρλινγκ, Γκάμπριελ Ζεσούς, Σέρχιο Αγουέρο

 

Ο προπονητής: Πεπ Γκουαρντιόλα

Μπήκε στην πέμπτη του χρονιά στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Σίτι και μέσα σε αυτά τα χρόνια κατάφερε να παρουσιάσει μια εξαιρετική ομάδα που έφτασε σε μεγάλες επιτυχίες στην Αγγλία, αλλά το στόχο για τον οποίο πραγματικά προσελήφθη δεν έχει καταφέρει ακόμη να τον εκπληρώσει (Champions League). Έχει άλλη μια ευκαιρία φέτος που μπορεί να είναι και η τελευταία, αφού το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και είναι άγνωστο αν θα ανανεωθεί. Ο Καταλανός πήρε πάνω του όλο το… ανάθεμα για την αποτυχία με τη Λιόν και γενικά η κορυφαία διοργάνωση τον πληγώνει εδώ και χρόνια. Καλείται φέτος να φτάσει στην υπέρβαση, αλλιώς θα αλλάξουν πολλά και για τον ίδιο και για τη Σίτι.

 

Το αστέρι: Κέβιν Ντε Μπρόινε

Θα μπορούσε άνετα να μοιραστεί τη θέση με τον Στέρλινγκ, αφού οι δυο τους είναι οι δύο μεγαλύτεροι αστέρες της ομάδας, ειδικά τώρα που ο Αγουέρο μεγαλώνει και βγάζει συχνά τραυματισμούς. Ο Άγγλος είναι ο παίκτης που έχει εξελιχθεί περισσότερο υπό τις οδηγίες του Πεπ, ο άνθρωπος που θα σκοράρει και θα δημιουργήσει με την ίδια ευκολία. Όμως ο Ντε Μπρόινε είναι μακράν ο κορυφαίος πλέι μέικερ στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ο παίκτης των 20 και πλέον ασίστ σε μια χρονιά, αυτός που με μια κίνηση και μια μπαλιά του μπορεί να ξεκλειδώσει κάθε άμυνα. Από τα κέφια του θα εξαρτηθούν πολλά και φέτος για τη Σίτι.

 

Η μεταγραφή: Ρούμπεν Ντίας

Πιστός στην τακτική του να ξοδεύει πολλά για αμυντικούς, ο Γκουαρντιόλα το έκανε ξανά φέτος για τους Ρούμπεν Ντίας και Άκε, για τους οποίους οι “πολίτες” έβγαλαν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία τους. Ειδικά ο Ντίας είναι ένας από τους ανερχόμενους ποδοσφαιριστές στη θέση αυτή, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις με τη Μπενφίκα τα προηγούμενα χρόνια, και θέλει πλέον να γίνει ο ηγέτης στην άμυνα των “πολιτών”.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έτος ίδρυσης: 1925

Πρόεδρος: Γιάννης Μώραλης

Γήπεδο: “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, Πειραιάς (32.115 θεατές)

Τίτλοι: 45 Πρωταθλήματα Ελλάδος, 28 Κύπελλα Ελλάδος, 4 Σούπερ Καπ Ελλάδος, 1 Βαλκανικό Κύπελλο

 

 

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος είναι και πάλι στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, για 20ή συνολικά φορά στην ιστορία τους, όντας η 7η ομάδα στη λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές στο θεσμό. Αυτή τη φορά, οι “ερυθρόλευκοι” δε χρειάστηκε να περάσουν τρεις προκριματικούς γύρους όπως έκαναν πέρσι, αλλά αρκούσε να υπερπηδήσουν το εμπόδιο της κυπριακής Ομόνοιας, κάτι που έκαναν με σχετική άνεση. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους ομίλους της περσινής σεζόν, ενώ άφησε άφωνη και ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη με την επική πρόκριση επί της Άρσεναλ στο Λονδίνο, στη φάση των “32” του Europa League. Ωστόσο οι συγκυρίες λόγω της πανδημίας και ο Πολωνός διαιτητής Μαρτσίνιακ δεν της επέτρεψαν να συνεχίσει πέρα από τους “16” και τη Γουλβς. Οι Πειραιώτες πάντως παρουσιάστηκαν εξαιρετικοί και μετά την καραντίνα και αυτό τους οδήγησε στην άνετη κατάκτηση του πρωταθλήματος, επιστρέφοντας στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου μετά από δύο χρόνια. Αναπόφευκτα έχασαν κάποια βασικά στελέχη (Τσιμίκας, Ομάρ, Γκιλιέρμε), όμως κάλυψαν τα κενά και με το παραπάνω με πολλές και ποιοτικές μεταγραφές (Ραφίνια, Πέπε, Εμβιλά, Μπρούμα, Βινάγκρε), ενώ κατάφεραν και κράτησαν σημαντικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Σεμέδο, ο Καμαρά και ο Ελ Αραμπί, διαθέτοντας ένα υπερπλήρες ρόστερ. Αν δείξει το καλό ευρωπαϊκό του πρόσωπο, ο Ολυμπιακός μπορεί να ελπίζει σε αυτό τον όμιλο όχι απλά στην τρίτη θέση, αλλά και στην πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης πίσω-λογικά-από τη Σίτι.

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Ζοσέ Σα, Ηλίας Καραργύρης, Κωνσταντίνος Τζολάκης

Αμυντικοί: Ραφίνια, Μοχάμεντ Ντρέγκερ, Ρούμπεν Σεμέδο, Ουσεϊνού Μπα, Παπέ Αμπού Σισέ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ρούμπεν Βινάγκρε, Χοσέ Χολέμπας

Μέσοι: Ανδρέας Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά, Γιαν Εμβιλά, Πέπε, Κώστας Φορτούνης, Θανάσης Ανδρούτσος, Βασίλης Σουρλής

Επιθετικοί: Ματιέ Βαλμπουενά, Μπρούμα, Γιώργος Μασούρας, Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, Μάριος Βρουσάι, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Μοχάμεντ Χασάν, Χιλάλ Σουντανί

 

Ο προπονητής: Πέδρο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα του τι μπορεί να δώσει ένας προπονητής σε μια ομάδα αν του δοθεί χρόνος και εμπιστοσύνη. Στην πρώτη του χρονιά δεν πήρε κανέναν τίτλο με τον Ολυμπιακό, όμως η δουλειά του φάνηκε και γι’ αυτό στηρίχθηκε από τη διοίκηση, η οποία δικαιώθηκε για την επιλογή της. Ο Πορτογάλος επανέφερε τους “ερυθρόλευκους” στην κορυφή με νταμπλ κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες, με την ομάδα να παίζει και όμορφο, κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Και στην Ευρώπη έχει παρουσιάσει μια ομάδα που δε φοβάται κανέναν αντίπαλο, που παίζει το παιχνίδι της και ξέρει τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, μια ομάδα που στις λεπτομέρειες πέρσι έχασε την ευκαιρία για μια σπουδαία πορεία. Φέτος θα έχει άλλη μια ευκαιρία.

 

Το αστέρι: Ματιέ Βαλμπουενά

Πολλοί οι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές σε αυτό το ρόστερ του Ολυμπιακού, παίκτες όπως ο Σα, ο Σεμέδο, ο Καμαρά, ο Φορτούνης και φυσικά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας πέρσι, ο Ελ Αραμπί. Σίγουρα όμως η παρουσία του Ματιέ Βαλμπουενά ξεχωρίζει λίγο παραπάνω. Παίκτης με τεράστια εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο, απέδειξε πέρσι πως δεν ήρθε για τα τελευταία ένσημα στην Ελλάδα όπως τον κατηγόρησαν, αλλά με 9 γκολ και 23 (!) ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού. Το ίδιο θέλει να είναι και φέτος, η πείρα και η ποιότητά του αναμένεται να βοηθήσουν πολύ για άλλη μια χρονιά.

 

Η μεταγραφή: Ραφίνια

Αρκετές οι εντυπωσιακές μεταγραφές για τους πρωταθλητές αυτό το καλοκαίρι: ο Μπρούμα θα δώσει ταχύτητα και εκρηκτικότητα στα άκρα της επίθεσης, ο Εμβιλά έχει πολλές παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο, ενώ ο Βινάγκρε είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στο αριστερό άκρο της άμυνας, βασικός πέρσι με τη Γουλβς στην Premier League. Το βιογραφικό και η ποιότητα του Ραφίνια, όμως, δίνουν άλλη κλάση στο ρόστερ. Ο πολύπειρος Βραζιλιάνος δεξιός μπακ επέστρεψε στην Ευρώπη μετά τη σπουδαία του καριέρα στη Γερμανία με τις φανέλες των Σάλκε και Μπάγερν, έχει και ένα Champions League στην τεράστια τροπαιοθήκη του και με την εμπειρία του θέλει να παρασύρει και τους υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού σε επιτυχημένα μονοπάτια.

 

ΜΑΡΣΕΪΓ

Έτος ίδρυσης: 1899

Πρόεδρος: Ζακ-Ανρί Εϊρό

Γήπεδο: “Βελοντρόμ”, Μασσαλία (67.394 θεατές)

Τίτλοι: 10 Πρωταθλήματα Γαλλίας, 10 Κύπελλα Γαλλίας, 3 Λιγκ Καπ Γαλλίας, 3 Σούπερ Καπ Γαλλίας, 1 Champions League

 

 

Η Ολιμπίκ Μαρσέιγ επιστρέφει στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2013 και θέλει να κάνει αισθητή την παρουσία της. Οι “Φωκαείς” κινούνταν μάλλον στη μετριότητα τα τελευταία χρόνια (είχαν βέβαια να επιδείξουν μια πορεία ως τον τελικό του Europa League το 2017-18), όμως πέρσι έκαναν τη δυναμική επιστροφή κι ας έμεινε η προσπάθειά τους στη μέση λόγω της πανδημίας. Η διακοπή της Ligue 1 βρήκε την ομάδα του Βίλας-Μπόας στη δεύτερη θέση πίσω από τη χωρίς αντίπαλο Παρί, κάτι που ισοδυναμεί με έναν μικρό… τίτλο στη Γαλλία. Έτσι, οι Μασσαλοί έκλεισαν εισιτήριο για τα “αστέρια”, εκεί όπου η τελευταία μεγάλη πορεία τους ήρθε τη σεζόν 2011-12, με παρουσία ως τα προημιτελικά. Ο Βίλας-Μπόας έχει φτιάξει μια αρκετά δυνατή ομάδα με κάποιους πολύ καλούς παίκτες στο δυναμικό της (Παγέ, Τοβέν, Μανταντά, Μπενεντέτο, Στρόοτμαν), η οποία όμως ζορίζεται φέτος στην έναρξη του γαλλικού πρωταθλήματος, προερχόμενη και από απραξία τόσων μηνών. Ο όμιλος πάντως είναι τέτοιος που αν είναι σοβαρή μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την πρόκριση, η απουσία όμως τόσων ετών από τη διοργάνωση μπορεί να στοιχήσει.

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες: Στιβ Μανταντά, Γιοάν Πελέ, Σιμόν Νγκαπαντουέντμπου

Αμυντικοί: Χιρόκι Σακάι, Ντούγε Καλέτα-Τσαρ, Λεονάρντο Μπαλέρντι, Άλβαρο Γκονζάλες, Λούκας Περίν, Γιούτο Ναγκατόμο, Ζόρνταν Αμαβί, Κρίστοφερ Ροκιά

Μέσοι: Μπουμπακάρ Καμαρά, Πάπε Γκουέιγ, Κέβιν Στρόοτμαν, Αλεξάντρ Φιλιπονό, Μόργκαν Σανσόν, Βαλεντίν Ρονζιέρ, Μικαέλ Κουζάνς, Σαΐφ-Εντινέ Καουί, Φλοριάν Σαμπρόλ

Επιθετικοί: Φλοριάν Τοβέν, Ντμίτρι Παγέ, Νεμάνια Ράντονιτς, Λούις Ενρίκε, Μάρλεϊ Ακέ, Ντάριο Μπενεντέτο, Βαλέρ Ζερμέν

 

Ο προπονητής: Αντρέ Βίλας-Μπόας

Ο μαθητής του Ζοσέ Μουρίνιο ήταν ένα από τα ανερχόμενα ονόματα της προπονητικής πριν από μερικά χρόνια και όλοι περίμεναν από αυτόν σπουδαία πράγματα, κυρίως λόγω των εξαιρετικών δειγμάτων γραφής που είχε δείξει στην Πόρτο. Ο Πορτογάλος κάπου το’ χασε στην πορεία, απέτυχε στην Αγγλία, έφτασε μέχρι τη Ρωσία (πήρε τίτλους με τη Ζενίτ) και αργότερα την Κίνα, όμως πέρσι, στην επιστροφή του στην Ευρώπη, παρουσίασε μια άκρως ανταγωνιστική Μαρσέιγ, οδηγώντας την στην επιστροφή της στο Champions League. Μόλις 42 ετών ακόμη, έχει ήδη δρομολογήσει το δικό του comeback και πιθανόν να έχουμε να δούμε πολλά ακόμη από αυτόν.

 

Το αστέρι: Φλοριάν Τοβέν

Έχασε πέρσι όλη τη σεζόν λόγω τραυματισμού και δε μπόρεσε να βοηθήσει τους “Φωκαείς”. Φέτος όμως επέστρεψε και αναμένεται να είναι ξανά ο κορυφαίος παίκτης των Μασσαλών, όπως αποδεικνύει κάθε χρόνο με την κλάση του. Συμπαραστάτης του για άλλη μια χρονιά θα είναι και ο ποιοτικός Παγέ, στα 32 του πια αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά, αλλά και ο σέντερ φορ Μπενεντέτο που τα πήγε εξαιρετικά στην πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη καταφθάνοντας από τη Μπόκα Τζούνιορς.

 

Η μεταγραφή: Γιούτο Ναγκατόμο

Ο Ιάπωνας αριστερός μπακ πήγε στη Μασσαλία ως ελεύθερος από τη Γαλατάσαραϊ μετά από δύο χρόνια στην Τουρκία και επτά με τη φανέλα της Ίντερ και θα βοηθήσει πολύ τη Μαρσέιγ με την εμπειρία του. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο πολύπειρος Ισπανός στόπερ Άλβαρο, ενώ ο Μικαέλ Κουζάνς που πήγε δανεικός από τη Μπάγερν θα βρει λογικά περισσότερες ευκαιρίες να δείξει το ταλέντο του.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ

Πίσω